GroningenNieuwsbord.nl

FC Groningen blijft in race om promotie na winst tegen VVV-Venlo

FC Groningen heeft dankzij een doelpunt van Jorg Schreuders in de tweede helft met 1-0 gewonnen van VVV-Venlo, en blijft daarmee in de race om rechtstreekse promotie. De wedstrijd begon om 16:47 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Ondanks een moeizame eerste helft waarin beide teams kansen creëerden, kon geen van beiden scoren. FC Groningen kwam beter uit de kleedkamer voor de tweede helft, wat resulteerde in enkele goede kansen en uiteindelijk de winnende treffer.

Belangrijke momenten van de wedstrijd

  • 90′ FC Groningen wint: Dankzij het doelpunt van Schreuders heeft FC Groningen de slotfase uitstekend uitgespeeld en de overwinning veiliggesteld.
  • 84′ Duarte gewisseld: Laros Duarte werd vervangen door Joey Pelupessy na een knieblessure.
  • 78′ Schreuders scoort: Jorg Schreuders scoorde na een voorzet van Marvin Peersman, waardoor FC Groningen op voorsprong kwam.
  • 49′ Enorme kans Van Bergen: Thom van Bergen miste een grote kans vijf meter voor het doel.
  • 45′ Ruststand: De eerste helft eindigde zonder doelpunten, met kansen voor zowel VVV als FC Groningen.

Opstellingen en vervangingen

  • FC Groningen: Startte met Jurjus; Bacuna, Rente, Peersman, Määttä; Schreuders, Duarte, Hove, Valente; Postema, Van Bergen.
  • VVV-Venlo: Trainer Rick Kruys koos voor Delano van Crooij als eerste doelman. Oud-FC Groningen keeper Jan de Boer begon op de bank.

Reacties en gevolgen

De overwinning houdt FC Groningen in de race voor rechtstreekse promotie. Trainer Dick Lukkien toonde vertrouwen in zijn jonge spelers door hen voor de vijfde wedstrijd op rij op te stellen. De blessure van Duarte zal nader bekeken moeten worden, in de hoop dat deze niet ernstig is.