GroningenNieuwsbord.nl

FC Groningen speelt gelijk tegen Willem II

FC Groningen is er niet in geslaagd te winnen van Willem II. Het duel tegen de Tilburgers eindigde in een 0-0 gelijkspel. Hieronder volgt een samenvatting van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd.

16:24 uur: Wedstrijd afgelopen FC Groningen heeft opnieuw niet weten te winnen. Het duel tegen Willem II eindigt teleurstellend in 0-0.

16:13 uur: Wissel FC Groningen Thijmen Blokzijl komt in het veld voor Marvin Peersman in de 86e minuut.

16:03 uur: Emeran maakt zijn debuut Onder luid gejuich van het publiek in Euroborg maakt aanwinst Noam Emeran zijn entree bij FC Groningen. Hij vervangt Luciano Valente in de 75e minuut.

15:58 uur: FC Groningen ontsnapt In de 69e minuut komt FC Groningen goed weg. Invaller Hilterman legt de bal breed op Bosch die rakelings langs de kruising schiet.

15:54 uur: Van Veen probeert het van afstand Kevin van Veen probeert het van afstand in de 65e minuut. Een goede poging die een half metertje langs de kruising gaat. Even later wordt Van Veen vervangen door de Noor Kristian Lien.

15:45 uur: Hove schiet op de lat Johan Hove kan FC Groningen op voorsprong schieten in de 56e minuut, maar zijn inzet eindigt op de lat. Even eerder stuitte Postema op keeper Smits na een goede voorzet van Valente.

15:33 uur: Eén wissel bij FC Groningen FC Groningen is de tweede helft begonnen met één wijziging. Paulos Abraham is de vervanger van Irandust.

15:15 uur: Het is rust in Euroborg Na 45 minuten spelen gaan FC Groningen en Willem II rusten met een 0-0 tussenstand. In de slotfase van de eerste helft drong de FC meer aan, maar zonder succes. Willem-II verdediger Erik Schouten werkte de bal met het hoofd over zijn eigen doel.

15:15 uur: Eerste grote kans FC Groningen In de 42e minuut ontstaat de eerste echte kans voor FC Groningen. Van Veen wordt goed weggestuurd door Irandust, maar Willem II-doelman Smits voorkomt een treffer.

15:08 uur: Weinig kansen De eerste 35 minuten verlopen zonder grote kansen voor FC Groningen. Tegenstander Willem II is iets dreigender. Jesse Bosch ziet zijn schot van ongeveer twintig meter een meter over en naast het doel van Verrips gaan.

14:55 uur: Willem II raakt de paal In de 23e minuut schiet Max de Waal van Willem II op de buitenkant van de paal. FC Groningen komt goed weg.

14:44 uur: Nog geen goals in Euroborg De eerste tien minuten verlopen gelijk op. Beide ploegen waren even gevaarlijk voor het doel. Määttä brak door op links, maar zijn voorzet werd tot hoekschop verwerkt door Willem II. Aan de andere kant zag De Leeuw een voorzet via Balker voor het doel van FC Groningen langs gaan.

14:31 uur: Het duel is begonnen! De wedstrijd is begonnen! FC Groningen heeft afgetrapt. Bij Willem II staat een oude bekende in de spits: Michael de Leeuw. De Leeuw speelde 171 wedstrijden voor de FC en scoorde daarin 61 keer. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

14:15 uur: De opstelling van FC Groningen FC Groningen-trainer Dick Lukkien stuurt de volgende elf man het veld op: Verrips; Rente, Balker, Peersman, Määttä; Irandust, Bacuna, Hove, Valente; Postema en Van Veen. Dat betekent dat Määttä, Valente, Hove en Irandust starten in tegenstelling tot de recente verloren wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De recente aanwinst Noam Emeran begint op de bank.

14:00 uur: Welkom bij de liveblog! Welkom in ons liveblog. Het duel tussen FC Groningen en Willem II in Euroborg begint om 14.30 uur. De wedstrijd is ook te volgen op Radio Noord in FC Groningen Live. De presentatie is in handen van Erik Hogeboom en het commentaar wordt verzorgd door Stefan Bleeker. Martin Drent doet de analyse vanuit de studio.